Tuesday, December 8, 2015

Riblji paprikaš- Vis goulash

Riblji paprikaš

Riblji paprikaš
ADVERTISEMENT

POTREBNO JE:

  • 1 kg sveže bele ribe,
  • 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke,
  • 2 šargarepe iseckane na kolutice,
  • 1/2 šolje graška,
  • peršun,
  • so,
  • biber,
  • ulje.

PRIPREMA:

  1. Propržiti luk na ulju, dodati aleve paprike, promešati i odmah smanjiti vatru i dodati komade ribe.
  2. Ne mešati, već samo protresti šerpu ako je potrebno, da se riba ne bi raspala.
  3. Brzo dodati  dodati vodu i pripremljen krompir, šargarepu i grašak.
  4. Krompir i riba treba da ogreznu u vodi.
  5. Posoliti i pobiberiti i na kraju posuti iseckanim peršunom.
  6. Kuvati oko ½ sata, dok krompir ne omekša.

No comments:

Post a Comment