Jaffa taart
Ingredienten:
2 dozen jaffa cake ( zo n 4 pakjes zeker minimum)
2 dozen lange vingers ( zo'n 350 gram minimum)
0,5l fruitsap
Voor de puddingvulling:
1 liter melk
150gr suiker
3zakjes vanille pudding
125g margarine of ongezouten boter
100g opgeklopte slagroom (ong 1 opklop slagroom van klop klop oetker) ik doe er ook klop fix bij om het te verstevigen
Nog 0,5l melk voor de opklopslagroom klop klop
Afwerking:
1 of 2 bananen
Zeker nog 3 zakjes opklop slagroom + 2 zakjes klop fix
Hagelslag of iets anders nr keuze voor het te versieren
Bereiding:
Eerst de pudding maken:
Ik doe de 3 zakjes pudding in een grote kom en van de 1l voeg ik genoeg melk totk die drie zakjes tot een mooie vloeibare mengeling krijg, en de overige melk kook ik met de suiker in een kookpot tot het begint te koken , dan voegk die kom met gemengde pudding en melk toe en ja meng ik het tot het pudding wordt, zoals je gewoon pudding maakt en het recept van het puddingzakje volgt.
Dan laat ik dat afkoelen.
Dan klop ik de slagroom op 1 zakje + 1 klopfix zakje in een andere kom en ja er staat ook 80ml melk e waarmee je de slagroom opklopt dus werkwijze van de doos volgen.
Dan in een kom 125gr ongezouten boter en die 100gr slagroom (afwegen met keukenweegschaal) mixen.
Als dat gemixt is aan de afgekoelde pudding toevoegen en alles samen mixen en voila uw vulling is klaar.
Dan neem je zo'n taartvorm en om die niet te hard te bevuilen kan je zo'n taartonderlegger karton zilver in wibra fzo ergens kopen of bakpapier leggen...
En dan neem je in een kom fruitsap.
Je sopt de lange vingers eerst erin dus in de fruitsap en dan leg je je vorm, maar niet te lang soppen anders wordt dat te week.
Dan een laag pudding.
Dan de jaffacake soppen in de fruitsap, en op de laag pudding leggen.
dan een laag pudding terug op de jaffa
Dan terug in fruitsap gesopde lange vingers.
Terug pudding
En dan terug in fruitsap gesopde jaffacake
Dan de banaan erop gesneden in schijfjes
Dan de slagroom errond helemaal...
En dan versieren naar keuze
En voila klaar
Ingredienten:
2 dozen jaffa cake ( zo n 4 pakjes zeker minimum)
2 dozen lange vingers ( zo'n 350 gram minimum)
0,5l fruitsap
Voor de puddingvulling:
1 liter melk
150gr suiker
3zakjes vanille pudding
125g margarine of ongezouten boter
100g opgeklopte slagroom (ong 1 opklop slagroom van klop klop oetker) ik doe er ook klop fix bij om het te verstevigen
Nog 0,5l melk voor de opklopslagroom klop klop
Afwerking:
1 of 2 bananen
Zeker nog 3 zakjes opklop slagroom + 2 zakjes klop fix
Hagelslag of iets anders nr keuze voor het te versieren
Bereiding:
Eerst de pudding maken:
Ik doe de 3 zakjes pudding in een grote kom en van de 1l voeg ik genoeg melk totk die drie zakjes tot een mooie vloeibare mengeling krijg, en de overige melk kook ik met de suiker in een kookpot tot het begint te koken , dan voegk die kom met gemengde pudding en melk toe en ja meng ik het tot het pudding wordt, zoals je gewoon pudding maakt en het recept van het puddingzakje volgt.
Dan laat ik dat afkoelen.
Dan klop ik de slagroom op 1 zakje + 1 klopfix zakje in een andere kom en ja er staat ook 80ml melk e waarmee je de slagroom opklopt dus werkwijze van de doos volgen.
Dan in een kom 125gr ongezouten boter en die 100gr slagroom (afwegen met keukenweegschaal) mixen.
Als dat gemixt is aan de afgekoelde pudding toevoegen en alles samen mixen en voila uw vulling is klaar.
Dan neem je zo'n taartvorm en om die niet te hard te bevuilen kan je zo'n taartonderlegger karton zilver in wibra fzo ergens kopen of bakpapier leggen...
En dan neem je in een kom fruitsap.
Je sopt de lange vingers eerst erin dus in de fruitsap en dan leg je je vorm, maar niet te lang soppen anders wordt dat te week.
Dan een laag pudding.
Dan de jaffacake soppen in de fruitsap, en op de laag pudding leggen.
dan een laag pudding terug op de jaffa
Dan terug in fruitsap gesopde lange vingers.
Terug pudding
En dan terug in fruitsap gesopde jaffacake
Dan de banaan erop gesneden in schijfjes
Dan de slagroom errond helemaal...
En dan versieren naar keuze
En voila klaar
No comments:
Post a Comment