Saturday, November 28, 2015

Posni keks-cookies that you can eat during the fast

Deze koekjes doen me echt denken aan vroeger tijdens kerstmis werden die altijd gemaakt zo tof!

zandkoekjes die heb ik nog op school leren maken zo lekker!
Die maak ik echt maandag hehe!
Ik heb er helemaal zin keukenprinses te zijn!

This cookies I learned to bake at school!
So nice!
I can't wait to make them!


Posni keks

Posni keks
ADVERTISEMENT

POTREBNO JE:

  • 250 g šećera,
  • strugana kora limu
  • 250 g brašna,
  • ulje,
  • šećer u prahu.
  • PRIPREMA:

    1. Zamesiti testo od šećera, brašna, strugane kore limuna, i pola šolje ulja.
    2. Testo dobro izmesiti da bude sasvim glatko.
    3. Oklagijom ga razviti na debljinu prsta, pa modlom u obliku kruga, zvezdice ili nekog drugog oblika vaditi kolačiće i slagati ih na podmazan pleh.
    4. Peći na umerenoj temperaturi da porumene.
    5. Ovi kolači treba da stoje nekoliko dana da bi bili ukusniji i mekši.
    6. Najbolje je posuti ih šećerom u prahu, pa ih slagati u metalnu kutiju za keks.
    7. Mogu se glazirati i prelivima u boji i ukrašavati na razne načine, a u svakom receptu za posne kolače, mogu da zamene posni keks koji vam je potreban za pripremu istih.

No comments:

Post a Comment